Op 1 november aanstaande vind de 36e editie van het IPMA  Jaarcongres plaats met als thema: Wendbaar projectmanagement als ‘transformer’ van organisatie en professie, wie verandert wie nu eigenlijk?

Dirk De Boe, opent het IPMA Jaarcongres plenair door te vertellen over o.a. een Egoshock: Bedrijven en hun mensen hebben een shock nodig die de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers een boost geeft. En hun waarden met die van de organisatie verbindt. Dat zorgt voor de veranderkracht die je organisatie transformeert voor een toekomst die reeds volop bezig is. Dirk De Boe maakte zelf een Egoshock mee en komt vertellen hoe die hem transformeerde en welk pad hij daarvoor heeft bewandeld.

Vervolgens neemt Mary Jo de Leeuw het publiek mee op onderzoek in de digitale versnelling van nu: ook wel de vierde industriële revolutie. De kranten staan dan ook dagelijks vol met innovaties die het leven nog beter en/of aangenaam maken. Een snel veranderende omgeving is dan ook de nieuwe norm en dat geldt niet alleen voor de organisatie of voor de projectmanager. Ook organisaties moeten mee in dit nieuwe tempo als gevolg van de digitale transformatie die in elk bedrijf is doorgeklonken.

Inmiddels zien we door de bomen van de scrummasters het bos niet meer, nemen we een slokje agile tijdens de dagelijkse stand-up en omarmen we diverse cloud-oplossingen en apps om maar niet achter te blijven in deze snel veranderende digitale wereld. Als organisatie moet je helaas wel mee in dit geweld om de spreekwoordelijke boot niet te missen. En dus omarmen organisaties op grote schaal diensten zoals Dropbox en WeTransfer en maken wij het onszelf zo makkelijk mogelijk met Evernote en Sharepoint. Toch?

Mary Jo vraagt de deelnemers: Staat u ook wel eens stil bij de “downsize” van dit nieuwe werken in een projectmatige omgeving? En hoe is het eigenlijk gesteld met uw privacy en die van anderen? En nu informatie voor iedereen toegankelijk is, wel eens nagedacht over de beveiliging ervan? En die ene app die het projectmatig werken zo makkelijk maakt, kan die niet heel gemakkelijk worden gehackt?  De digitale transitie gaat niet eenmaal niet over rozen…

In de middag heeft Joost Kerkhofs het over de kracht van consequenties. Slechts 30% van de organisatietransities slaagt en ‘gedrag’ staat altijd in de top 3 van oorzaken. Veel leidinggevende verzuchten dan ook: “Waarom doen ze nou niet wat we hadden afgesproken?” Met behulp van Organizational Behavior Management (OBM) bekijkt Joost we wat nu eigenlijk menselijk gedrag bepaalt en hoe je dat effectief kunt beïnvloeden. En ook hoe je prestaties meetbaar kunt optimaliseren door het beste uit mensen te halen. En daarmee de kans op succesvolle transities aanmerkelijk vergroot!

Tot slot neemt Jurgen Appelo het woord. Hij duikt in de belangrijkste onderwerpen waarmee bedrijfsleiders en productteams worden geconfronteerd vanaf het moment dat ze een innovatief idee hebben tot de dag dat ze het opschalen (of verknoeien). Onderwerpen die Jurgen bespreekt zijn onder meer: Hoe kun je je organisatie structureren voor snelle schaalvergroting? Hoe blijf je flexibel als je snel groeit? Hoe vermijd je de gebruikelijke valkuilen? ​​

Nieuwsgierig?

Bekijk het hele programma HIER of download de FLYER

Volg ons ook op Twitter via #ipmajaarcongres of wordt lid van de LinkedIn groep IPMA-NL.

 

Graag tot ziens op 1 november in Bussum!