Het leven is anno 2018 in een digitale versnelling terecht gekomen die ook wel de vierde industriële revolutie wordt genoemd. De kranten staan dan ook dagelijks vol met innovaties die het leven nog beter en/of aangenaam maken. Een snel veranderende omgeving is dan ook de nieuwe norm en dat geldt niet alleen voor de organisatie of voor de projectmanager. Ook organisaties moeten mee in dit nieuwe tempo als gevolg van de digitale transformatie die in elk bedrijf is doorgeklonken.

Inmiddels zien we door de bomen van de scrummasters het bos niet meer, nemen we een slokje agile tijdens de dagelijkse stand-up en omarmen we diverse cloud-oplossingen en apps om maar niet achter te blijven in deze snel veranderende digitale wereld. Als organisatie moet je helaas wel mee in dit geweld om de spreekwoordelijke boot niet te missen. En dus omarmen organisaties op grote schaal diensten zoals Dropbox en WeTransfer en maken wij het onszelf zo makkelijk mogelijk met Evernote en Sharepoint. Toch?

Staat u ook wel eens stil bij de “downsize” van dit nieuwe werken in een projectmatige omgeving? En hoe is het eigenlijk gesteld met uw privacy en die van anderen? En nu informatie voor iedereen toegankelijk is, wel eens nagedacht over de beveiliging ervan? En die ene app die het projectmatig werken zo makkelijk maakt, kan die niet heel gemakkelijk worden gehackt?  De digitale transitie gaat niet eenmaal niet over rozen…

Kortom: adapt or die!

Wie is Mary Jo de Leeuw?

Mary-Jo of ‘Mario’ naar het gelijknamige computerspel, is van jongs af aan gefascineerd door de wereld van 0-len en 1-nen. Zij houdt zich onder andere met het platform Internet of Toys bezig met standaardisatie en keurmerken van connected toys, vraagstukken op het snijvlak van wet- en regelgeving en privacy-issues. Zij publiceert hier, en alle andere dingen waar zich mee bezighoudt, regelmatig over in diverse media.

Nieuwsgierig?

Bekijk het hele programma HIER of download de FLYER

Volg ons ook op Twitter via #ipmajaarcongres of wordt lid van de LinkedIn groep IPMA-NL.

 

Graag tot ziens op 1 november in Bussum!